"Hraniti se zdravo jevtinije je kada se tice novca. Kada se radi o zdravlju o ceni se ne govori, mada lecenja kostaju jako puno".

(Dr. Dz. M. Riwes, poznati svetski nutricionist)


"VITAPLEX MÜSLI" - idealan dorucak

Dorucak je u dnevnoj ishrani najvazniji obrok. Njime se na pocetku dana unose u organizam takve materije koje ce, pored energetskih vrednosti, dati organizmu i sve one hrannjive materije koje ce telu omoguciti da bioloski ispravno funkcionise. Ako je dorucak ispravan, odigrace i svoju lekovitu ulogu.
Velika je greska "preskakati" dorucak. Prvo, takvim postupkom nece se sacuvati vitka linija, jer ce se kod narednog obroka, zbog pojacane gladi, uneti sigurno jos vise hrane nego da je dorucak koriscen. Drugo, ne unosenjem vrednih hranjivih i energetskih materija sa doruckom, uskracujemo nasem bioloskom telu da pruzi sve sto moze. Trece, ne koriscenjem dorucka, sigurno se izazivaju fizioloski poremecaji koji mogu preci i u teza obolenja. Cetvrto, vrlo vazno: Ako je dorucak ispravno sastavljen, on ce odigrati i svoju dnevnu lekovitu ulogu u jacanju imuno sistema i drugog.

"VITAPLEX MÜSLI" TAKO SU SASTAVLJENI DA ISPUNJAVAJU SVE ONO STO TREBA DA SADRZI IDEALAN DORUCAK.


"Vitaplex müsli sastoje se od odabranih pahuljica zitarica i soje, zatim, oljustenog suncokreta, psenicnih klica i suvog voca. Svaka namirnica je cisto prirodna i integralna.
Svaka nabrojana komponenta ima izrazito hranjivo i lekovito svojstvo.
Müsli su u svom sastavu bogati biljnim vlaknima, vitaminima E, A i vitaminima B grupe. Bogati su mineralima: hromom, selenom, manganom, gvoz|em, magnezijumom, cinkom i drugim.
Müsli u 100 grama prosecno sadrze: 70 grama ugljenih hidrata, 13 grama belancevina, 7 grama masti biljnog porekla, 2,5 grama biljnih vlakana (neophodnih za ispravan rad tankog i debelog creva) i 1,4 grama minerala.
Müsli su laka hrana koja ne opterecuje organe za varenje, a u isti mah jesu energetski stimulativna (50 grama muslija sadrzi oko 180 kalorija. Zajedno sa casom jogurta oko 330 kal.)
Cinija müslija za dorucak zadovoljava dnevne potrebe za vitaminom E, vitaminima B grupe i sa svim najbitnijim mineralima.
Müsli su zbog svog sastava odlican cistac creva i ima snazno antikancersko dejstvo.
Preporucuju se svima za redovni dorucak sa jogurtom (koji sam poseduje vrsna hranjiva i lekovita svojstva) ili nekim prirodnim vocnim sokom ili sa nekim biljnim cajem.
Za decu i starije osobe müsli su od neprocenjive vrednosti.

Pred pripremu